
Beer Tiramisu – ideja za praznično sladico
PRIPOMOČKI: | SESTAVINE: |
stepalnik skleda za mascarpone mešanico skleda za smetano globok krožnik plitek krožnik 4 kozarci za pivo strgalnik | 250 g mascarponeja 1 čajna žlička vanilijevega ekstrakta 330 ml coffee stout piva 150 ml sladke smetane 4 velike žlice mletega sladkorja “baby” piškoti temna čokolada kakav v prahu |
POSTOPEK:
1. Mascarpone zmešamo z vanilijevim ekstraktom in 75 ml piva. Mešamo dokler zmes ni homogena. Sladko smetano dobro stepemo in tik pred koncem dodamo sladkor v prahu. Sladki smetani primešamo mascarponejevo mešanico.
2. Preostanek piva zlijemo v globok krožnik in namočimo piškote enega po enega ter postavimo na plitek krožnik.
3. V vsakega od kozarcev položimo 4 namočene baby piškote. Po potrebi jih prelomimo na pol. Čez piškote, do vrha, naložimo mascarpone kremo. Vse skupaj čez noč postavimo v hladilnik.
4. Po vrhu posujemo kakav v prahu ter naribamo malo temne čokolade.