fbpx

FAQs

Najbolj pogosta vprašanja in odgovori

1. Celoviti HomeBrewKit paketi

Kaj vsebuje Celoviti HomeBrewKit paket?
Celoviti HomeBrewKit paket vsebuje vse sestavine in pripomočke, ki jih potrebujete za kuho domačega piva. Več informacij o paketu in vrstah piva najdete na naslednji povezavi.
Kaj vse potrebujem za kuhanje piva doma?
Vse kar potrebujete doma je večji lonec (s prostornino najmanj 12 litrov), štedilnik in kuhinjsko korito.
Katere vrste piva lahko skuham s Celovitim HomeBrewKit paketom?
S Celovitim HomeBrewKit paketom lahko skuhate pale ale, porter ter IPA. Vsak paket vsebuje recept za vse tri vrste piva, tako da vam ne bo potrebno kupovati ločenih paketov, če se boste odločili preizkusiti v kuhi nove vrste piva. Vse potrebne sestavine za kuho omenjih vrst piva najdete na naslednji povezavi.
Kje najdem navodila za kuho?
Navodila za kuho so priložena vsakemu HomeBrewKit paketu. V njem boste našli opisan postopek kuhe, predstavitev in uporabo sestavin ter ostale koristne informacije.
Koliko piva se skuha z enim paketom?
Z uporabo enega HomeBrewKit paketa boste lahko skuhali 10 litrov piva. 
Ali je paket namenjen večkratni uporabi?
Pripomočki v HomeBrewKit paketu so namenjeni za večkratno uporabo, nakup novih sestavin pa je mogoč na sledeči povezavi.
Zakaj je potrebno pivo stekleničiti?
V steklenicah, kjer pivo zori še nadaljnih 7 dni, pivo karbonizira in razvije še svoje zadnje arome.
Koliko časa traja kuha piva?
Čas kuhanja piva traja približno tri ure.
Kdaj je pivo pripravljeno za pitje?
Kuhanju piva sledi primarna fermentacija, ki traja 7 dni, tej pa sledi še sekundarna fermentacija, ki traja 14 ali 21 dni (odvisno od vrste piva). Po končani sekundarni fermentaciji je pivo primerno za uživanje.  
Kako lahko shranjujem in postrežem pivo?
Pivo se lahko shranjuje v kegih ali steklenicah. Pripomočke za stekleničenje in embaliranje lahko najdete na tej povezavi. Pivo lahko postežete v za to namenjenih kozarcih, ki jih najdete na spodnji povezavi.

2. Ostali paketi

Kaj vsebuje Napredni paket?
Napredni paket je namenjem pivovarjem, ki se želijo bolj natančno posvetiti kuhi domačega piva. Vsebuje pripomočke za merjenje specifične gostote pivine, temperature piva med fermentacijo, dodatno vrečko za drozganje, itn. Celoten seznam izdelkov, ki jih ta paket vsebuje, lahko najdete na naslednji povezavi.
Kaj vsebuje Beermix paket?
Beermix paket vsebuje surovine za kuho vašega priljubljenega piva. Na voljo so paketi surovin za izdelavo piva Pale ale, porter in IPA. Količina sestavin je prilagojena uporabnikom HomeBrewKit paketa. Povezavo do paketa najdete tukaj.
Kaj vsebuje paket za stekleničenje?
Paket za stekleničenje je razdeljen na dva različna segmenta. V prvem se poleg steklenic nahajajo tudi zamaški in etikete, v drugem pa najdemo zapiralo za steklenice, metlico namenjeno čiščenju steklenic ter dezinfekcijsko sredstvo. Povezavo do paketa najdete tu.
Kaj vsebuje paket za serviranje?
Paket za serviranje vsebuje komplet šestih kozarcev. Vsak par kozarcev je namenjen serviranju ene vrste piva (t.j. Pale ale, porter ali IPA). Povezavo do paketa najdete tu.

3. Dostava in vračila

Kakšni so načini dostave?
Dostava paketov poteka v sodelovanju z GLS.  
Kdaj lahko pričakujem paket?
Dostavo paketa lahko pričakujete v roku 1 do 3 delovnih dni od datuma vašega naročila. Če paket naročite do 12 ure dopoldne, pa lahko njegovo dostavo pričakujete že naslednji delovni dan.  
Ali lahko paket prevzamem osebno?
Paket lahko prevzamete osebno v Ljubljani po dogovoru.  
Kam se lahko obrnem, če paket ne vsebuje vseh izdelkov?
Če v naročenem paketu manjkajo surovine ali pripomočki, ki so del paketa vas prosimo, da nam pišete na spodnjo povezavo in manjkajoče sestavine vam bomo poslali v najkrajšem možnem času.  
Ali lahko paket po prejetju vrnem?
Paket lahko v roku 14 dni od datuma prevzema vrnete brez navedbe razloga. Od oddanega sporočila Pivovarni Lighthouse je potrebno naročeno vrniti v roku 30 dni. Vsebine z že pretečenim rokom uporabe ali že uporabljene pakete ni možno vračati. Za dodatne informacije se prosim obrnite na splošne pogoje poslovanja.
Kam se lahko obrnem, če je paket poškodovan?
Če ste prejeli poškodovan paket, nam prosim pišite na spodnjo povezavo in težavo bomo rešili v najkrajšem možnem času.  

4. Plačilni pogoji

Na kakšen način lahko plačam svoje naročilo?
Plačilo lahko izvedete preko UPN, po povzetju, s kreditnima karticama MasterCard in Visa ter preko PayPala.  
Live Chat
V primeru dodatnih vprašanj, smo ti vedno na voljo preko spletnega klepetalnika.
Email info@pivovarna-lighthouse.si
Na tvoje sporočilo ti bomo poskušali odgovoriti v najkrajšem možnem času.
Pokliči nas +386(0) 41 501 456
Pokliči nas in direktno ti odgovorimo na tvoje vprašanje.
X